Pastinaak risotto

Ingrediënten voor 3 personen:
•    4 eetlepels olijfolie
•    Klont ongezouten roomboter
•    1 flinke ui
•    1 teen knoflook
•    225g risotto rijst
•    500 milliliter groente bouillon
•    2 flinke pastinaken (circa 500g)
•    2 theelepels truffel pasta (of truffel pesto)
•    3 eetlepels mascarpone

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Schil de pastinaken. Snijd 1 van de pastinaken in een soort friet vorm. De andere pastinaak rasp je. Snipper de ui en pers de knoflook uit.

Doe de pastinaak “frietjes” in een ovenschaal en besprenkel met circa 2 eetlepels olijfolie. Bak in circa 15 tot 20 minuten krokant in de voorverwarmde oven.

Verhit de rest van de olijfolie samen met een klont roomboter in een pan met dikke bodem of in een wok. Bak de ui met de knoflook circa 3 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak totdat de korrels glazig zijn. Doe de geraspte pastinaak hierbij. Voeg daarna de bouillon in 4 porties toe. Wacht steeds met de volgende portie toevoegen totdat de vorige portie volledig is opgenomen door de risottorijst. Blijf steeds goed roeren.  Kook de risotto in ongeveer 20 minuten beetgaar.

Wanneer de risotto bijna klaar is voeg je de truffel pasta en de mascarpone toe. Roer er goed doorheen totdat alle smaken goed gemengd zijn. Serveer de risotto met de geroosterde stukjes pastinaak. Liever niet vegetarisch? Bak er dan een worstje bij.

Gebaseerd op een recept van Bilder & De Clercq

 

Afgelopen week kwam ik sinds lange tijd weer eens bij Bilder & De Clercq en daar zag ik een recept voor pastinaak risotto. Normaal gesproken eten wij best regelmatig pastinaak maar op de een of andere manier ben ik het de laatste maanden een beetje vergeten. En niet alleen voor ons, maar ook voor Dex terwijl hij het altijd een erg lekkere groente vindt (net als wij overigens). De keuze voor welk gerecht te kopen was dan ook snel gemaakt. Ik paste het recept hier en daar wat aan en zie hier mijn versie van de pastinaak risotto. Super lekker en ik kan je uit ervaring zeggen: hartstikke kidsproof. Dit was het eerste gerecht waarbij Dex volledig met de pot mee at en hij smulde er van.   


1 ping

  1. […] viel helaas wat tegen. Hoewel onze kinderen een paar jaar geleden altijd behoorlijk goed aten van deze pastinaak risotto zijn ze tegenwoordig helaas geen fan van risotto meer, maar dat weerhoudt me er niet van om het […]

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.